- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 808
- بازدید: 8
- 1404/03/30 - 07:59:19
دکتر روانشناس میگوید:
راهکارهای تقویت تابآوری مردم

یک روانشناس و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، به ارائه راهکارهایی برای تقویت تابآوری روانی در شرایط بحرانی پرداخت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خبر مغان»، علی فتحیآشتیانی، روانشناس، در تحلیلی از ابعاد اجتماعی و روانشناختی این رویداد، بر نقش پررنگ سرمایه اجتماعی در انسجام ملی و مقاومت تأکید کرد.وی گفت: امروز شاهد تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به سرزمین عزیزمان هستیم. طبیعتاً در چنین شرایطی، مردم عاشق و دلبسته به ایران، نظام اسلامی و رهبری، با تمام وجود پای کار میآیند. حضور پرشور مردم در روزهای گذشته، گواهی روشن بر همین حقیقت است.
فتحیآشتیانی با اشاره به مفهوم سرمایه اجتماعی افزود: به عنوان روانشناس، شاهد رفتارهایی بودم که برایم بسیار جالب و الهامبخش بودند. یکی از مهمترین عناصر پایداری هر کشور، سرمایه اجتماعی است؛ یعنی همان اعتماد، انسجام، همدلی و مشارکت مردمی. در این بحران، شاهد بروز واقعی این سرمایه بودیم.
وی در ادامه با تأکید بر جنبههای روانشناختی ماجرا اظهار داشت: این روزها، نه زمان سوگواری، بلکه زمان رشادت، جانفشانی و مقاومت در برابر رژیم متجاوز صهیونیستی است. مردم ما بار دیگر نشان دادند که آمادهاند تا پای جان در دفاع از کشور و ارزشهای آن ایستادگی کنند.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، با اشاره به نیازهای روانی جامعه در بحران افزود: ابعاد روانی این حادثه، مانند کوه یخ، تنها بخشی از آن نمایان است. باید به سلامت روان افراد، بهویژه آسیبدیدگان جسمی و روحی، توجه جدی داشت. امیدواریم با تلاش تیمهای پزشکی و پشتیبانی روانشناختی، این بعد نیز بهدرستی مدیریت شود.
فتحیآشتیانی در بخش پایانی سخنانش راهکارهایی برای تقویت تابآوری روانی مردم ارائه داد و گفت: در چنین شرایطی، حفظ امید، مثبتاندیشی، شکرگزاری، شادی، شوخطبعی و استفاده از کلمات و جملات امیدآفرین، نقش مهمی در افزایش تابآوری ایفا میکند. باید با خودآگاهی، نگرانیها را به مسئله تبدیل کنیم، برای آن برنامهریزی کنیم و با پیگیری و انعطافپذیری، مسیر مقابله با بحران را هموار سازیم؛ همانگونه که خوشههای گندم در برابر طوفان خم میشوند، اما از ریشه کنده نمیشوند.
انتهای خبر/ ل
انتهای خبر/ ل
دیدگاهها